Etusivu
Edellinen sivu 

 

Hei seurojen puheenjohtajat ja kirjeenvaihtajat, tiedotettavaksi!

Piirikokouksen ajankohdan pitäminen lähestyy poikkeusolojen keskellä. Kokous on mahdollista ja suositeltuakin pitää etänä tai hybridinä eli kokouspaikalla läsnä (4.3.2021 tilanteen mukaan) enintään 6 henkilöä. Piirihallitus päätti eilen, että piirikokous pidetään etänä, joten tässä ennakkotietoa asiasta ja ohjeitakin. Ajankohdaksi alustavasti sovittiin torstai 22.4.2021 klo 17 alkaen TUL-sali Torikatu 2 94100 Kemi (paikalla puheenjohtaja ja sihteeri)
Kokousaineisto ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin. Ilmoittautumisia otetaan vastaan jo nyt, mutta laitan vielä infoa ja muistutusta asiasta. Paperipostina voi pyytää toimittamaan erikseen.
 

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 6.pykälän määräämät asiat sekä 6.pykälän mukaisesti tehdyt esitykset, jotka on kirjallisesti toimitettava piirihallitukselle neljä (4) viikkoa ennen piirikokousta tai sähköpostilla.
Seurat saavat lähettää edustajia kokoukseen sääntöjen 8.pykälän mukaisesti, edellyttäen, että jäsenmaksu 2020 on maksettu.
• Yhdistyksen kokouksella on oltava virallisesti aika ja paikka, johon jäsenet voivat tulla päätösvaltaa käyttämään. Käytännössä paikan päällä voivat olla esimerkiksi puheenjohtaja ja sihteeri. Annetaan periaatteessa mahdollisuus osallistumiseen paikan päällä mutta käytännössä sovitaan, että toteutetaan etänä turvallisuuteen vedoten.
• Osallistujina voi olla henkilöitä, joilla on haasteita digilaitteiden käyttöön liittyen. Avustajan käyttö on sallittua ja toivottavaakin.
• Asiamies voi edustaa yhtä tai useampaa jäsentä valtakirjalla yhdistyksen kokouksessa
 

Ilmoittaumiset ja valtakirjat pyydetään toimittamaan ennakkoon, viimeistään viikkoa aiemmin eli 15.4.2021 mennessä osoitteella TUL:n Lapin piiri ry, Nahkurinkatu 1 94100 Kemi tai sähköpostilla pirkko.pehkonen@tul.fi
 

P.s Valtakunnallinen veteraanien kulttuurikatselmus on tarkoitus järjestää v 2023, löytyiskö halukkuutta järjestämiseen?
______________________________

Piirikokoustiedote

Piirikokous 2020

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL:n Lapin piirin piirikokous pidettiin hyvässä, tulevaisuuteen tähtäävässä hengessä.
Kokousta johti piirin kunniapuheenjohtaja Olavi Stoor, sihteerin tehtävissä tuore toiminnanjohtaja Pirkko Pehkonen, joka on tullut tehtävään kuluvan vuoden aikana.
Huomiointien saajien joukossa olympia- ja SM tason urheilijoita. Piirin paras urheilija painonnostaja Anni Vuohijoki RoRe, nuori urheilija uimari Ronny Bänkkärr KemTU, vuoden seura Veitsiluodon Kisaveikot, Kansan Tahdon mitaliurheilijat VKV:n naisviestijuoksijat ja vuoden toimija Mauri Blomster.
TUL100 mitalit saivat Reima Virtanen, Kauko Ojala, Satu Turunen, Pirkko Pehkonen, Kirsti Lamminpää-Vesenne ja Mauri Blomster.
Piirin puheenjohtajan jatkopestin sai Kimmo Arstio. Hallituspaikan uudistivat Esa Pirneskoski KemTU, Matti Purtanen AlatAhjo, Esa Tainio KeIn ja uutena valittiin Alina Juutinen KemTU. Hallituksessa jatkavat vpj Jukka Ikäläinen KPT-85, Timo Berg FC-88, Esa Juvonen KPT-85, Arto Laakso KemPyö, Petteri Luokkala KemTU ja Sami Zerni VKV.

Kokouksen keskusteluissa korostettiin urheiluseuratyön merkitystä niin joukkojen kuin yksilötason liikunta- ja terveydenhuoltotyössä. Erityisesti nyt elettävissä poikkeuksellisissa olosuhteissa kaiken ikäiset ihmiset tarvitsevat tukea ja kannustusta haasteista selviytymiseen ja kunnossa pysymiseen. Siinä urheiluseuraväki on omimmillaan.
Kokousväki esitti myös huolensa urheiluseurojen ja muunkin terveyttä edistävän toiminnan vaikeutumisesta toimintaedellytysten jatkuvasti huonontuessa yhteiskunnan tuen vähentymisen myötä. Urheiluseurat joutuvat yhä enemmän turvautumaan harrastajien ja jäsentensä kukkaroon. Liikuntapaikkojen väheneminen ja osin siirtyminen yritystoiminnaksi vaikeuttaa myös harrastus- ja jopa kilpaurheilun harrastamista.

TUL:n Lapin piirin piirikokous vahvisti tulevaisuuteen tähtäävän ja toiveikkaan toimintasuunnitelman, jonka toteutumiselle antaa aiemmin toteutunut toiminta hyvän pohjan.

 

_____________________________

TUL-100 juhlavuotta vietetään vuonna 2019 ympäri Suomea

Tapahtumatäyteinen juhlavuosi huipentuu 15.6.2019 Helsingin jäähallissa järjestettävään pääjuhlaan. TUL:n Lapin piiri on luonnollisesti mukana valmistautumassa juhlavuoteen.
 

TUL 100 -juhlavuosi ei ole itseisarvoinen kertajuhla. Juhlavuosi on muistutus siitä työstä, jota Työväen Urheiluliitto on tehnyt perustamisestaan lähtien liikuntakulttuurin ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Näiden kuluneiden sadan vuoden aikana liikunta- ja urheilujärjestökentässä on tapahtunut monenlaisia muutoksia; järjestöjä on syntynyt ja synnytetty, liittoja on ollut ja mennyt, mutta TUL on kestänyt jo sadan vuoden ajan. Ensisijaisesti se kertoo TUL:n merkityksestä, tarpeellisuudesta ja oikeutuksesta.

TUL:n satavuotisjuhlavuotta vietetään koko maassa. Koko Suomen kattava TUL:n piirien, seurojen ja toimijoiden kenttä järjestää valtakunnallisia, alueellisia ja paikallisia tapahtumia, juhlia ja kilpailuja. Muotoina ovat jo ennestään tutut tapahtumat, mutta mukaan saadaan myös uudenlaisia virikkeitä. Yhteistyössä kumppaneiden sekä liikkuvien kansalaisten kanssa TUL tarjoaa juhlavuonnaan komean voimannäytteen ja muistutuksen tarpeellisuudestaan.

Suomen Työväen Urheiluliiton arvo tulee jäsenistä ja seuroista, yhteistyöstä paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Osana Suomen Työväen Urheiluliittoa TUL:n Lapin piiri on ollut myös osa kansainvälistä työväen urheiluliikettä. Piirimme erityisominaisuus on sen rajoittuminen välittömästi kolmeen naapurimaahan, ja siksi koko historiansa ajan piiri ja sen seurat ovat olleet tiiviissä kansakäymisessä naapurimaiden kanssa.

Myös jatkossa TUL:n Lapin piiri ja sen seurat ylläpitävät kanssakäymistä rajojen ulkopuolelle sekä Barents Urheilun että kansainvälisen työläisurheiluliiton CSIT:n kautta. Kansainvälisyyttä on myös piirin ja sen seurojen tekemä työ maahanmuuttajien urheilun ja liikunnan edistämiseksi.

TUL:n Lapin piirin piirikokous toivoo TUL:n pohjoisten seurojen ryhtyvän reippaasti työhön juhlavuoteen valmistautumiseksi ja ottavan rohkeita tavoitteita liikkuvien suomalaisten tavoittamiseksi juhlavuoden sloganin ”liikkeellä yhdessä” -hengessä.

---------------------------------

TUL:n Lapin piiri ry:n sääntömääräinen vuosikokous 28.4.2018

Piirikokous järjestetään Kemissä osoitteessa Torikatu 2, 94100 Kemi, lauantaina 28.4.2018 klo 12 alkaen.

Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 11.

 
Kokouksessa käsitellään asiat sääntöjen 6§:n mukaisella tavalla. 
 
Seurat saavat lähettää edustajiaan kokoukseen sääntöjen 8§:n määräämällä tavalla. Edustuksen edellytyksenä on, että seura on hoitanut piirin jäsenmaksun vuodelta 2017.
 
Piirikokouksen käsiteltäväksi tarkoitettu esitys on jätettävä kirjallisena hallitukselle viimeistään neljä (4) viikkoa ennen piirikokousta.
 
Edustajavaltakirjat pyydetään toimittamaan ennakkoon, osoitteella TUL:n Lapin piiri ry. Nahkurinkatu 1, 94100 Kemi.
 
Kimmo Arstio (puheenjohtaja) & Mauri Blomster (toiminnanjohtaja)

Huom! Mikäli haluat toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman paperiversiona, ota yhteyttä piiritoimistolle.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TUL:n Lapin piiri ry:n piirikokoustiedote 2016

TUL-Lappi isännöi liiton talvipäiviä 2017

Työväen Urheiluliiton Lapin piiri valmistautuu jo ensi vuoden päätapahtumaan TUL:n  Joy Games -talvipäiviin, jotka järjestetään Kemissä 4.-5.2.2017. Talvipäiville odotetaan jopa yli tuhatta osanottajaa. JoyGames -talvipäivien urheilulajeina nähdään ainakin uintia, painia, ryhmätansseja, hiihtoa, sisähypyt ja mahdollisesti futsalia sekä nyrkkeilyä. Oheistapahtumissa on odotettavissa mm. vesidisko uimahallilla, kisatanssit, hankifrisbeetä, hohtokeilailua, pulkkamestikset sekä todennäköisesti LumiLinnaan tutustumista.

Lauantaina 16.4.2016 pitämässään piirin edustajakokouksessa TUL:n Lapin piiri linjasi kuluvan vuoden toimintaansa. Siihen sisältyy mm. 5.5. ajettava perinteinen Lassin lenkki, 28.5. toteutettava avoin TUL:n pohjoisen alueen boccia-mestaruusturnaus, kesäkuun alussa jo perinteisesti järjestettävä lasten urheilukoulu, elokuussa järjestettävä LETE-leiri sekä erilaisia liikunnan ja urheilun eri osa-alueisiin painottuvia koulutustapahtumia.

TUL:n Lapin piiri valmistautuu myös Turussa 21.-22.5. pidettävään TUL:n liittokokoukseen, jossa linjataan liiton tulevaa toimintaa ja myös organisaatiouudistusta.

Lapissa toimii 58 eri TUL:n Lapin piirin jäsenseuraa, jotka tarjoavat toimintaa n. 30 eri urheilumuodossa. Jäseniä TUL:n Lapin piirin seuroilla on runsaat 15.000.

Palkittuja

TUL:n Lapin piirin parhaana urheilijana palkittiin kestävyysjuoksija Johanna Peiponen, Rovaniemen Lappi. Piirin nuoren urheilijan palkinnon sai uimari Ronny Brännkärr, Kemin Työväen Uimarit ja maahanmuutajaurheilijan palkinnon pokkasi jalka/futsalpalloilija Do Khupeh, FC Kemi. Vuoden toimijan palkinnon sai valmentaja Jari Åhman PS Kemi Kings. TUL:n Lapin piirin vuoden seura on Muonion Kiri, joka on keskeisessä asemassa koko kunnan liikuttamisessa.

Kokouksen yhteydessä luovutettiin myös valtakunnallisia huomionosoituksia. TUL:n kultaisen seuratyömerkin sai Lauri Juntunen Karihaaran Visa, Suomen Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin sai Marja-Leena Viinamäki Kemin Työväen Uimarit ja vastaavan ansiomitalin saivat Sanna Tapio sekä Tiina Ylikärppä samasta seurasta.

kuvassa vasemmalta: Do Khupeh FC 88 Kemi, Lauri Juntunen Karihaaran Visa sekä Kemin Työväen Uimareiden Sanna Tapio, Ronny Brännkärr, Marja-Leena Viinamäki.

Valinnat hallitukseen ja liittokokoukseen

TUL:n Lapin piirin puheenjohtajana valittiin jatkamaan Kimmo Arstio Kemin Innosta. Erovuoroisista jatkavat piirihallituksen jäseninä Mauri Jaakkonen Lautiosaaren Haka, Matti Puurtinen Alatornion Ahjo sekä Esa Tainio Kemin Into. Uutena jäsenenä piirihallitukseen nousi Juha-Pekka Ylimäki Kemin Työväen Uimarit.

Varsinaisiksi liittokokousedustajiksi valittiin Kimmo Arstio, Olavi Stoor, Pirkko Pehkonen, Petteri Luokkala, Kalevi Heikkinen ja Sami Zerni.

 

Vuokraa mökki Kuusamosta

emme tavoittele suuria - TAVOITTELEMME - pieniä ja suuria